Reisgids naar een energieneutrale woonomgeving

Particulier

Iedereen in ons land is er inmiddels wel van overtuigd dat we naar een duurzame samenleving moeten: minder gebruik fossiele brandstoffen, minder CO2-uitstoot, duurzaam inkopen, meer hergebruik, etc.

We zijn ons er ook allemaal van bewust dat dit in eerste instantie geld kost, maar daarna ook geld oplevert. Wij als Coöperatie EnergyPort Peelland (EPP) proberen de inwoners van onze regio te stimuleren en te ondersteunen bij het kiezen van de juiste duurzame beslissingen. Wij begeleiden ook u graag op uw “reis naar een energieneutrale woonomgeving”.

EPP kan u met een groot aantal vrijwilligers en zakelijke partners, een handige website met een digitaal energieloket en ook een fysiek energieloket op diverse momenten informatie verschaffen. Door middel van deze informatie kunt u meer verantwoord uw beslissingen nemen. 

Wat kunnen wij voor u doen op uw “reis naar een energieneutrale woonomgeving”?

  • Allereerst kunt u bij ons op de website inloggen en door het invullen van een relatief eenvoudige vragenlijst al een beeld krijgen van welke soort energiebesparende maatregelen voor u interessant zijn en welke niet/ minder. Deze zelfscan met rapportage is gratis. Wanneer u daarvoor toestemming geeft, wordt de rapportage ook naar EPP gestuurd.
  • Vervolgens kunt u advies ontvangen. Professionals maken gebruik van diverse meetapparatuur en een warmtecamera om de situatie in uw woning goed vast te stellen. Een dergelijk onderzoek kan uitgevoerd worden door een zakelijke partner van EPP, die u zelf kunt uitkiezen. Deze scan is niet gratis. De hoogte van de kosten is mede afhankelijk van een eventuele bijdrage van de gemeente of een andere instantie. De adviseur gaat bij zijn verdiepende scan al deels uit van de rapportage van de digitale scan. In zijn eindrapport geeft hij aan welke investering op dat moment het meest interessant voor u is, hoe hoog deze is en welk rendement u hiervan kunt verwachten.
  • U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze zakelijke partners.
  • Wanneer de voorgestelde investering  voor u aanleiding is om een concreter beeld te krijgen van de kosten en eventuele andere consequenties kunt u bij een van onze zakelijke partners terecht voor verdere informatie of een offerte. Hierbij kunt u naar eigen voorkeur een leverancier kiezen.
  • Na uitvoering zijn we net als u benieuwd naar het effect van de maatregel. Is het comfort verbeterd? Is uw energieverbruik verminderd? We nemen met u contact op om dit goed vast te stellen.

Periodiek verzorgt EPP themabijeenkomsten over onderwerpen op het gebied van energiebesparende maatregelen. Hierbij is iedereen welkom. Ons doel is immers het stimuleren van dergelijke maatregelen voor het “grote doel”: een energieneutrale regio.

Reisgids naar een energieneutrale woonomgeving

Thema’s

Onze partners

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van Energyport Peeland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail ons dan via info@energyportpeelland.nl en wij nemen contact met u op.