Algemeen

Van de overheid ontving u een voorlopig energielabel voor uw woning. U kunt dit voorlopig energielabel updaten tot een (eenvoudig) definitief label door het aangeven van uitgevoerde energiebesparende maatregelen (zoals dubbel glas en/of zonnepanelen) via www.energielabelvoorwoningen.nl (de kosten bedragen enkele tientallen euro’s – eventueel met toevoeging van bewijsstukken).

Een definitief energielabel is verplicht wanneer u uw woning wilt verkopen of verhuren. Wanneer u of uw koper een hypotheek wenst af te sluiten verzoekt de bank waarschijnlijk om een hoger gekwalificeerd label (energie-index). Ook voor deze diensten kunt u terecht bij Energyport Peelland.

Nee, Energyport Peelland is geen energieleverancier. Energyport Peelland is een belangenbehartiger. Energyport Peelland draagt ten dienste van haar leden zorg voor aantrekkelijke voorwaarden. Hiertoe worden afspraken gemaakt met een energieleverancier. Deze moet beschikken over de benodigde vergunningen van het Rijk om energie te mogen inkopen op de (internationale) energiemarkt en te leveren aan huishoudens en bedrijven. Energyport Peelland is zelf dus geen energieleverancier, maar regelt voor u een goed contract.

Wij hebben geen telefoonnummer, omdat EPP een coöperatie is en uitsluitend met vrijwilligers werkt. Indien u telefonisch contact wilt, kunt u een mail sturen naar info@energyportpeeland.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Besparen

Door het uitvoeren van een energiescan komt u te weten welke investeringen voor u (economisch) interessant. Een energiescan geeft ook inzicht in welke financiële (subsidies) en maatschappelijke resultaten de investeringen opleveren. Een  energiescan kan worden aangeboden voor de gehele woning (energieneutraal) of voor een specifieke maatregel. U ontvangt een schriftelijke rapportage van de scan.

Heeft u op basis van de rapportage interesse hebben in een vrijblijvende offerte voor isolatiewerkzaamheden c.q. energiezuinige apparaten? Dan kunt u deze ontvangen van een van onze zakelijke partners.

NB: hierbij is ook op te merken dat het uitvoeren van energiebesparende maatregelen niet alleen leidt tot lagere energiekosten, maar ook de waarde van uw woning verhoogt (hogere klasse energielabel, hetgeen bij de verkoop moet worden overgelegd).

Ga hier naar de energiescan.

Thema’s

Onze partners

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van Energyport Peeland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail ons dan via info@energyportpeelland.nl en wij nemen contact met u op.