Warmtescans

Particulier

Meten is weten: hoe kunnen warmtescans de woningeigenaar helpen?

Afgelopen jaar stimuleerde Energyport Peelland woningeigenaren om met de infrarood-camera en warmtebeelden naar hun woning te kijken. De Energieregisseurs voerde voor Eneryport Peelland deze warmtescans uit. De woningeigenaren hebben van te voren aangegeven welke vragen en comfortklachten ze hadden. Daar zijn dan vervolgens warmtebeelden van gemaakt. Dit gecombineerd met een inspectie van de woning zelf. Onderstaand de ervaringen van twee deelnemers .

Met warmtebeelden zie je eigenlijk wat je al wist zegt Johan. Hij wist namelijk dat het glas in de woonkamer nog normaal dubbelglas is en geen HR++. En boven zelfs nog enkelglas. Dat werd meteen duidelijk met de warmtebeelden. Johan had wel zijn gevel laten isoleren in 2019, maar het glas is in 2020 aan de beurt. Het enkele glas was tot 5C kouder dan de kamerwanden. Dat ervaar je als kou in de ruimte.

Bij Cees werd gecontroleerd of de isolatie nog goed in de spouw zat. Hier zag je mooi met de warmtebeelden dat er donkere (koude) plekken aanwezig waren. Cees gaat zijn glas en kozijnen vervangen en tevens het dak beter isoleren. Hij maakt met deze 2 maatregelen gebruik van de landelijke SEEH-subsidie. 

Daarnaast zie je met warmtebeelden ook dat warm waterleidingen in de kruipruimte onnodig warmte afgeven, dat de voordeur toch veel kou doorlaat of je ziet dat de radiatoren slechts gedeeltelijk warm worden.

Wil je ook met een warmtebeeld meer inzicht krijgen waar je het comfort kunt verbeteren en energie kunt besparen, meld je via info@energyportpeelland.nl 

Warmtescans

Thema’s

Onze partners

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van Energyport Peeland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail ons dan via info@energyportpeelland.nl en wij nemen contact met u op.