Domotica

Zakelijk | Particulier

Wat is domotica? Domotica is een samenvoeging van het woord domus (huis) en telematica.

Domotica staat voor de communicatie tussen o.a. elektrische apparaten en toepassingen in uw woonhuis en of bedrijfsruimte, met als doel om deze te besturen. Een ander woord voor domotica is huis automatisering of home domotica. Denk daarbij aan verlichting, ventileren, verwarmen, alarmeren, telefoneren (telefooninstallaties) TV kijken (datanetwerken) en veiligheid (alarminstallaties).

Domotica is bedoelt om uw woonsituatie te veraangenamen, u veiliger te voelen in uw woonomgeving en u een groter en beter technisch beheer te geven over uw installaties. U kunt uw elektro installatie zo programmeren dat uw huis een bewoonde indruk geeft als u op reis bent. Op verschillende, van te voren geprogrammeerde, tijden gaat in verschillende vertrekken de verlichting aan en, na verloop van tijd, ook weer uit. De gordijnen of rolluiken gaan s’avonds dicht en s’ morgens weer open of omhoog.

U kunt uw woning op een eenvoudige manier in de “nachtstand” zetten. Hierbij worden alle apparaten en verlichting e.d. uitgeschakeld die ’s nachts niet behoeven te functioneren. Daarnaast wordt het alarm ingeschakeld. Dit alles gebeurd met één schakelaar. Het spreekt voor zich dat ’s morgens, bij het in de “dagstand” zetten, precies het tegenovergestelde gebeurd.

Door de toegepaste domotica kan alles flexibel ingesteld worden en op een tijdstip of moment zoals u dat wenst. Zo kunt u ervoor zorgen dat apparaten, verlichting en verwarming onnodig lang aan staan en vergeet u niets uit te zetten, waardoor u energie kunt besparen. Alles kan zowel in huis als op afstand bediend worden.

Domotica specialist

Het moge duidelijk zijn dat het ontwerpen en aanleggen van een domotica installatie een goede voorbereiding vereist met veel en uitgebreid overleg tussen gebruiker en ontwerper/installateur. Onze zakelijke partner ETB Willem Bos heeft een team van domotica-specialisten in dienst voor het ontwerpen en aanleggen van uw op maat gemaakt domotica-installatie. Zij kunnen dat volkomen merkonafhankelijk voor u verzorgen omdat zij een erkend KNX member zijn. KNX is een standaard technologie die door meer als 450 verschillende fabrikanten gebruikt wordt. Daardoor kunnen alle producten met elkaar communiceren omdat ze allemaal met hetzelfde besturingssysteem werken.

ETB Willem Bos beschikt over een domotica showroom waarin wij de diverse mogelijkheden kunnen tonen die een domotica installatie voor u zou kunnen bevatten. De showroom is uitsluitend op afspraak te bezoeken.

Klik hier voor meer informatie.

Domotica

Thema’s

Onze partners

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van Energyport Peeland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail ons dan via info@energyportpeelland.nl en wij nemen contact met u op.