Ervaring Carel Thijsse

Carel Thijsse is enige tijd geleden samen met zijn vrouw verhuisd van Zevenbergen naar Deurne. Hier heeft hij een bungalow uit 1966 gekocht. Deze gaan zij geheel uitbreiden en renoveren. Het doel is een levensloopbestendig huis wat tevens energieneutraal is. 

Carel houdt ons op de hoogte van de vorderingen en zijn ervaringen middels blogs. Klik hier voor zijn eerste blog. 

Ervaring familie Koppens

Familie Koppens woont nu bijna twee jaar in een vrijstaande woning in Deurne. Dit bevalt hen prima. Het huis heeft een ruime aanbouw, een fijne ruimte voor de kinderen om te spelen.  

Momenteel is er een landelijke subsidie van 20% bij de uitvoering van isolerende maatregelen. Energyport Peelland en de gemeente Deurne hebben samen de handen ineen geslagen om energiebesparende maatregelen te bevorderen. Hierdoor kan een uitgebreide energiescan momenteel voor ongeveer de helft van het geld worden uitgevoerd. Dit samen met de energiekosten van ongeveer € 200 per maand, waren redenen voor Han Koppens om een afspraak te plannen met een energieadviseur via Energyport Peelland.  Han had reeds ideeën voor het verduurzamen van zijn woning. Dit is een mooie gelegenheid om deze te bespreken met een professional en zo een eerste stap te zetten.  

Na het bezoek van de energieadviseur is de woning met een C-energielabel beoordeeld. Het comfortcijfer scoort een vijf, wat voor matig comfort staat.

De woning is, bij de aanbouw, geïsoleerd met 3 cm isolatie (dak, gevel en vloer). De ramen in de woonkamer zijn voorzien van een ouder dubbelglas. Hier is zeker verbetering mogelijk. Samen is er gekeken naar een plan van aanpak. Han heeft ervoor gekozen om te starten met de isolatie van het dak. Hierna volgt de gevelisolatie of het vervangen van glas met een hogere isolatiewaarde. Indien je twee  maatregelen uitvoert, kun je gebruik maken van de landelijke ISDE subsidie, die onlangs 1 jan 2021 gewijzigd is.

Het comfort in de woonkamer kan verbeterd worden met een lokale WTW-ventilatie. Hierdoor komt er vanuit de achtergevel van de woning verse lucht naar binnen. De roosters aan de voorzijde van de woning kunnen dan weg, wat fijn is voor het geluid van de drukke weg. Deze manier van ventileren bespaart energie, doordat de warmte teruggewonnen wordt en de CO2-sensor ervoor zorgt dat er niet meer dan nodig geventileerd wordt.

We helpen Han graag verder om de maatregelen met succes uit te voeren!

Wil je meer weten of ook een afspraak maken voor een uitgebreide energiescan? Kijk op onze site: https://www.energyportpeelland.nl/energieloket/ Wij helpen u graag verder!

Ervaring Johan van der Linden

Meten is weten, dat is het motto van Johan van der Linden, lid van EPP en een voorbeeld voor velen. Johan is al jaren actief op het gebied van duurzaamheid, zowel binnen het bedrijf waar hij werkt, alsmede in zijn eigen woning. In het gesprek wat onze voorzitter met hem voerde, kwam zijn bevlogenheid en passie voor duurzaamheid en energie besparen telkens weer aan de orde. Naar zijn eigen huis situatie kijkende heeft hij vanaf 2018 de volgende energiebesparende uitgevoerd:

  • Energiescan
  • Zonnepanelen op eigen dak, 10 stuks
  • Spouwmuren na geïsoleerd
  • Alle lampen led uitvoering
  • Bewegingsmelders voor de verlichting, geen beweging geen licht
  • Afscheid genomen van zijn vrieskist en vervangen door een energiezuinige
  • Geen wasdroger meer
  • Alternatieve warmtebron in de woonkamer, elektrische
  • Al zijn elektrische apparaten gecontroleerd en gemeten
  • Geen sluimer standen meer, tv e.d.

Al wat hij gedaan heeft, is een bewuste keuze geweest en elke investering moest zich binnen afzienbare tijd terug verdienen. Dit is hem meer dan gelukt. Door al zijn besparende maatregelen hield hij stroom over van zijn zonnepanelen opbrengst. Hierdoor kon hij ook op stroom gaan verwarmen. Zijn energielasten zijn drastisch gedaald en zijn investeringen hebben allen het gewenste resultaat gebracht. Zijn energielasten zijn al bijzonder laag, maar toch is hij nog niet klaar. We moeten samen de wereld verbeteren, maar bij onszelf beginnen.  De CO2 uitstoot moet naar beneden, pas dan werken we aan de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. 

Thema’s

Onze partners

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van Energyport Peeland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail ons dan via info@energyportpeelland.nl en wij nemen contact met u op.