Informatieavond Isoleer je woning

18 september 2019 | Particulier

Op maandag 16 september 2019 organiseerde EnergyPort Peelland (EPP) bij de Ossenbeemd de derde Informatieavond met als thema “Isoleer je woning, met de landelijke subsidie”. Het was weer vanouds een informatieve avond in een warme belangstelling van velen.

EPP stelt zich ten doel om de inwoners van de regio te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Energiebesparen wordt voor iedereen belangrijk. Er is nu een nieuwe landelijke subsidie beschikbaar voor isolerende en voor aanvullende maatregelen (SEEH). Er was en blijft een subsidie voor duurzame warmteopwekking (ISDE). Tijdens de avond werd toegelicht hoe u hiervan gebruik kunt maken en welke ondersteuning EPP u hierbij biedt.

De presentatie van Mat Schatorje gaf toelichting op de huidige “Energiebesparing Eigen Huis” (SEEH). Als je 2 of meer isolatiemaatregelen treft aan je woning kun je ca. 20% subsidie krijgen van de rijksoverheid. Tevens gaf hij aan welke ondersteuning bij het Energieloket gekregen kan worden, van gratis advies via de website tot professioneel advies in je woning.

De presentatie van Koen Bots van de Bots Bouwgroep liet het belang zien van goede isolatie van je woning. De rookproef van een slecht geïsoleerde woning liet hierbij overduidelijk zien, dat oudere woningen (warmte) lekken als een zeef.

De presentatie van het Gemertse isolatiebedrijf Isolatie.com maakte duidelijk dat in bestaande woningen vaak met de relatief goedkope naisolatie nog veel te bereiken is.

Tenslotte reikte voorzitter Martien Bots nog enkele vouchers uit onder de aanwezigen. De vouchers kunnen ingewisseld worden voor een isolatiescan met een warmtecamera of gedragsscan met energiemonitoring. Met een advies wordt zekerheid verkregen omtrent de mogelijkheden voor energiebesparing. We hebben afgesproken nog even op het koude weer te wachten voor de IR-scans.

Als de scans zijn uitgevoerd worden de ervaringen van bewoners gedeeld op de website van EPP.

Informatieavond Isoleer je woning

Thema’s

Onze partners

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van Energyport Peeland.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Mail ons dan via info@energyportpeelland.nl en wij nemen contact met u op.