Energyport Peelland energie projecten

Energiescan en -label

Energiescan

U kunt energie besparen door energiebesparende investeringen zoals ledverlichting, energiezuinigere apparaten en isolatiemaatregelen. Ook bespaart u energie door aanpassingen te doen zoals de verwarming 's nachts lager te zetten en in ruimten waar minder gebruik van gemaakt wordt de thermostaat altijd wat lager te zetten.

Door het uitvoeren van een energiescan komt u te weten welke investeringen voor u (economisch) interessant. Een energiescan geeft ook inzicht in welke financiële en maatschappelijke resultaten de investeringen mogelijk opleveren. Een  energiescan wordt aangeboden door een van onze leden, te weten Milicon, voor de prijs van € 120 exclusief BTW. U ontvangt een schriftelijke rapportage van de scan.

Heeft u op basis van de rapportage interesse hebben in een vrijblijvende offerte voor isolatiewerkzaamheden c.q. energiezuinige apparaten? Dan kunt u deze ontvangen van een van onze zakelijke werkgroepleden ontvangen.

NB: hierbij is ook op te merken dat het uitvoeren van energiebesparende maatregelen niet alleen leidt tot lagere energiekosten, maar ook de waarde van uw woning verhoogt (hogere klasse energielabel, hetgeen bij de verkoop moet worden overgelegd).

Energielabel

Van de overheid ontving u een voorlopig energielabel voor uw woning. U kunt dit voorlopig energielabel updaten tot een (eenvoudig) definitief label door het aangeven van uitgevoerde energiebesparende maatregelen (zoals dubbel glas en/of zonnepanelen) via www.energielabelvoorwoningen.nl (de kosten bedragen enkele tientallen euro’s – eventueel met toevoeging van bewijsstukken).

Een definitief energielabel is verplicht wanneer u uw woning wilt verkopen of verhuren. Wanneer u of uw koper een hypotheek wenst af te sluiten zal de bank waarschijnlijk om een hoger gekwalificeerd label (energie-index) verzoeken. Ook voor deze diensten kunt u terecht bij Energyport Peelland (via Milicon).

Samenvatting diensten:       

  • Energiescan woning € 120 exclusief BTW (standaard woning / tot 600 m3) 

  • Eenvoudig energielabel € 21 exclusief BTW         

  • Energielabel met Energie-index (voor hypotheken e.d.) € 100 exclusief BTW

  • Energieprestatieadvies Woningbouw: op basis van offerte.   

  • Uitgebreid advies m.b.t. huidig energieverbruik en mogelijke maatregelen energiebesparing variërend (appartement, vrijstaande woning) van € 250 tot € 295 exclusief BTW

Meer informatie

Heeft interesse in een energiescan? Of wilt u onze hulp inzetten bij het definitief maken van uw energielabel? Neem dan contact met ons.

Contact

Samen besparen voor de toekomst van onze kinderen