Energyport Peelland energie projecten

Energiescan en -label

Energieprestatieadvies Particulieren

U kunt energie besparen door energiebesparende investeringen zoals ledverlichting, energiezuinigere apparaten en isolatiemaatregelen. Ook bespaart u energie door aanpassingen te doen zoals de verwarming 's nachts lager te zetten en in ruimten waar minder gebruik van gemaakt wordt de thermostaat altijd wat lager te zetten.

Door het uitvoeren van een energiescan komt u te weten welke investeringen voor u (economisch) interessant. Een energiescan geeft ook inzicht in welke financiële (subsidies) en maatschappelijke resultaten de investeringen opleveren. Een  energiescan kan worden aangeboden voor de gehele woning (energieneutraal) of voor een specifieke maatregel. U ontvangt een schriftelijke rapportage van de scan.

Heeft u op basis van de rapportage interesse hebben in een vrijblijvende offerte voor isolatiewerkzaamheden c.q. energiezuinige apparaten? Dan kunt u deze ontvangen van een van onze zakelijke leden.

NB: hierbij is ook op te merken dat het uitvoeren van energiebesparende maatregelen niet alleen leidt tot lagere energiekosten, maar ook de waarde van uw woning verhoogt (hogere klasse energielabel, hetgeen bij de verkoop moet worden overgelegd).

Energielabel

Van de overheid ontving u een voorlopig energielabel voor uw woning. U kunt dit voorlopig energielabel updaten tot een (eenvoudig) definitief label door het aangeven van uitgevoerde energiebesparende maatregelen (zoals dubbel glas en/of zonnepanelen) via www.energielabelvoorwoningen.nl (de kosten bedragen enkele tientallen euro’s – eventueel met toevoeging van bewijsstukken).

Een definitief energielabel is verplicht wanneer u uw woning wilt verkopen of verhuren. Wanneer u of uw koper een hypotheek wenst af te sluiten zal de bank waarschijnlijk om een hoger gekwalificeerd label (energie-index) verzoeken. Ook voor deze diensten kunt u terecht bij Energyport Peelland.

Meer informatie

Heeft interesse in een energiescan ? Of wilt u onze hulp inzetten bij het definitief maken van uw energielabel? Neem dan contact met ons.

Contact

Samen besparen voor de toekomst van onze kinderen