Verslag Voorlichtingsavond Warmtepompen 18 december 2018

Op 18 december jl. vond de eerste voorlichtingsavond plaats van Energyport Peelland bij de Ossenbeemd. Op basis van een bezoekers evaluatie mogen we spreken over een succesvolle bijeenkomst. Ruim 80 personen waren op de avond aanwezig, waarbij we zelfs een wachtlijst hebben moeten aanleggen voor een 2e bijeenkomst. Bezoekers hebben tevens duidelijk aangegeven waar hun aanvullende behoeften liggen.

Het thema van de voorlichting was de warmtepomp als alternatief voor de huidige gasketel. Dit werd uitgebreid toegelicht door Ton Schreuder van leverancier NIBE.

Mat Schatorje van EPP gaf een toelichting op de aanstaande klantreis die ons allemaal te wachten staat als bewoner, maar ook als gemeente. In 2030 van het gas af en 49% reductie van CO2-uitstoot is een fikse uitdaging. Helaas was wethouder Marinus Biemans door ziekte verhinderd en kon hij niet de plannen van de gemeente toelichten.

Via www.energyportpeelland.nl/energieloket kan iedereen gratis de klantreis beginnen met een zelfscan van de woning en vervolgens een bezoekje brengen aan het energieloket bij de Ossenbeemd of advies krijgen bij het verduurzamen van de woning.

EPP heeft op de avond toegezegd terug te komen met duidelijke informatie over de investeringskosten van de diverse warmtepompsystemen zodat de persoonlijke keuze voor een warmtepomp vergemakkelijkt wordt.

 

Samen besparen voor de toekomst van onze kinderen