Informatieavond energieloket 24 juni jl. geslaagd!

Op maandag 24 juni jl. organiseerde EnergyPort Peelland (EPP) bij de Ossenbeemd de tweede Informatieavond met als thema “Meten = Weten”. Ondanks het warme weer en de Deurnese kermis konden we toch 25 personen verwelkomen in het Energieloket van Gemeente Deurne.

De presentatie van Loes de Waart van IUNGO liet de mogelijkheden van de slimme energiemonitor zien. Eenvoudig te installeren in combinatie met de slimme energiemeter. Je ziet elke minuut je verbruiken, waardoor je snel inzicht krijgt in het verbruik en hoe je dit kunt verminderen. Ruim € 100 zijn de kosten van de Iungo zonder verdere abonnementskosten. De verwachting is dat de besparing in 1-2 jaar wordt terugverdiend.

Bram Aaldering van de “Slimme jongens” liet de bijna onbeperkte mogelijkheden zien van domotica-systemen, waar met slimme sensoren en regelingen de veiligheid, het comfort en energieverbruik verbetert. Met een startpakket van ca. € 5.000 (inclusief montage) veranderen aan/uit-schakelaars in functietoetsen waarmee de gewenste sfeer in huis, met 1-druk-op-de-knop, wordt gecreëerd voor verlichting en het binnenklimaat.

EPP heeft 10 vouchers uitgereikt onder de aanwezigen. De vouchers zijn ingewisseld voor een isolatiescan met een warmtecamera en de gedragsscan met energiemonitoring. Komende tijd worden deze scans uitgevoerd en de ervaringen zullen met u gedeeld worden op deze website.

Mat Schatorje (EPP) memoreerde nogmaals de ‘verbeterjehuis’-zelfscan op de website en de mogelijkheid tot 31 augustus 2019 om met de bereikte energiebesparingen mee te dingen aan mooie geldprijzen.

Samen besparen voor de toekomst van onze kinderen