Geslaagde informatieavond over de warmtepomp

Afgelopen maandag 25 maart jl. werd in het prachtige museum ‘Klok en Peel’ te Asten door Energyport Peelland de tweede voorlichtingsavond gehouden met als titel ‘alles wat u wilt weten over de warmtepomp’.
De warmtepomp staat ook centraal in het museum, waar men zelfs in het jaar 2020 volledig energieneutraal probeert te zijn.

Centraal op de avond stond het verhaal van installateur en EPP-partner Laurens van Dijk die projecten liet zien van tevreden woningeigenaren met een nieuwe warmtepomp. Hij vertelde dat steeds meer mensen de warmtepomp overwegen, maar dat hier goed over nagedacht moet worden.
Een voorwaarde is dat de woning voldoende geïsoleerd is en er een lage temperatuurverwarming in de woning is. Dan pas kan de vertrouwde gasketel aan de straat gezet worden. Een investering op het juiste moment doen, maakt het vele malen interessanter.

Op de avond is geprobeerd de bezoekers mee te nemen in de ‘reis naar een energiezuinige woning’. Met de verbeterjehuis-scan op de website van www.energyportpeelland.nl zet je als bewoner de noodzakelijk eerste stap. Vervolgens is het slim om een adviesgesprek aan te vragen, waardoor je met een eigen energieplan stap voor stap aan de slag kunt. De verwachting is dat de lokale en landelijke overheid, dit jaar nog, burgers in beweging probeert te krijgen.

Na een goede discussie met bezoekers en evaluatie bleek dat we samen kunnen terugzien op een zeer geslaagde avond!

publicatiedatum: 27-03-2019