Driessen Logistics koopt energie lokaal in

Nu Driessen Logistics vanaf vijf november het vloeroppervlak van zijn foodmengerijen verdubbelt naar 5.000 m2, is er een flinke behoefte aan extra energie; de totale behoefte komt daarmee op ongeveer twee miljoen kWh per jaar. Een natuurlijk moment voor een heroverweging van de energieleveranciers. In samenwerking met Energieport Peelland bleek de keuze voor NieuweStroom al gauw een logische.

Martien Bots en Peter Alexander DriessenLokaal inkopen van groene energie
“Wij onderschrijven de coöperatieve gedachte van Energyport Peelland”, verklaart algemeen directeur Peter-Alexander Driessen. “De visie van onze nieuwe leverancier sluit naadloos aan bij die van Businesspark Deurne, waarbinnen bedrijven in de food- en feedsector voortdurend nadrukkelijk op zoek zijn naar samenwerking. We vinden het ook belangrijk dat we investeren in een lokaal initiatief. Door energie af te nemen via deze Deurnese organisatie, versterken we de regio. Ten slotte kiezen we met Energyport Peelland bewust voor groene energie. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan een energieneutrale toekomst.”

Een betere wereld
Coöperatie Energieport Peelland werkt in de peelregio en heeft als doel een verantwoorde energielevering, wanneer mogelijk via alternatieve energiebronnen en als het kan opgewekt in de peelregio. “We streven ernaar de Peelregio binnen enkele tientallen jaren energieneutraal te maken”, vertelt Martien Bots, voorzitter van de coöperatie. “Als we dat samen met de bewoners en bedrijven van de Peelregio kunnen doen, laten we een betere wereld achter voor onze kinderen en kleinkinderen. De samenwerking met Driessen Logistics, alweer ons vijftigste zakelijke lid, is weer een stap in de goede richting. Met de nieuwe afnemer Driessen Logistics erbij, komt de afname van elektriciteit van EPP bij NieuweStroom op meer dan vier miljoen kWh per jaar.”

Full service provider met 80 jaar ervaring
Driessen Logistics heeft ruim 80 jaar ervaring in logistieke oplossingen. Alles in één hand, alles onder één dak. Het complete bedrijfsterrein is acht hectare groot, met zeer uitgebreide mogelijkheden op het gebied van mengen, ompakken, afvullen, zeven, malen en opslag. De foodfabriek is in Deurne uitstekend gelegen voor zowel bestemmingen in Nederland, België als in Duitsland.

publicatiedatum: 06-01-2016